Ny som chef – en bra ledarskapsutbildning

Lärdomar för den nya chefen

En mycket populär ledarskapsutbildning är Ny som chef. Vi har nyligen genomfört ett utbildningstillfälle där vi hade deltagare både i klassrummet och på distans. Ledarskapsutbildning på distans fungerar utmärkt, tack vare en skicklig utbildningsledare och bra teknik. Deltagarna som var med på distans kunde ställa frågor och interagera nästan som om de var med i klassrummet. Övningar kunde göras i digitala grupprum och sedan redovisas på samma sätt som de fysiska deltagarna gjorde. Det märks att vi här i Sverige är mycket datavana och har bra koll på distans-tekniken!

Distansutbildningar lär cheferna att leda

En distansutbildning för nya chefer är en bra investering för företag som vill ha chefer som är uppdaterade och motiverade. Under våra utbildningar lär de sig att leda i olika situationer och att förstå olika personligheter. Färdigheterna i ledarskap utvecklas och skapar trygghet i ledarskapet. De får många nya lärdomar och känner sig mer trygga i sin roll. De får självklart samma färdigheter under en klassrumsutbildning, båda varianterna fungerar lika bra.

Ledarskap på schemat

Varför ska jag gå en ledarskapsutbildning när jag är ny som chef, kanske du frågar dig? Svaret är enkelt; för att du ska få en flygande start redan i inledningen av din nya karriär. Genom att du får de grundläggande delarna inom ledarskap på plats i ett tidigt skede, ökar dina möjligheter att göra rätt från början. Det är mycket bättre att redan från början leda på ett sätt som både passar dig och som dessutom leder teamet framåt på rätt sätt. Om du inför t ex en rutin som visar sig inte fungera kan det vara svårare att införa andra rutiner framöver. När du går en utbildning som är anpassad för nya chefer får du viktiga grundkunskaper inom konsten att leda andra.

Distansutbildning för nya som chef – fungerar det?

Fungerar det att verkligen lära sig att leda andra, om du går ledarskapsutbildningen Ny som chef på distans? Ja, det gör det! Många föredrar att gå utbildningen i klassrum, men distansutbildning är det näst bästa. I och med att du kan kommunicera med utbildningsledaren och göra samma övningar som deltagarna i lokalen fungerar det jättebra att delta på distans. Det finns tom några fördelar: du kan delta om du känner dig lite hängig, du sparar tid och pengar på att slippa resa och eventuellt bo på hotell och du kan stänga av ljud och bild och bli ”inkognito” om du behöver en stund.

Ny som chef på distans

På senaste utbildningen för nya chefer fanns det deltagare både fysiskt och online. Det gick alldeles utmärkt. De som var med på distans fick känslan av att vara med på plats. Under denna utbildning brukar utbildningsledaren visa distansdeltagarna på skärmen under hela utbildningen. Det ökar känslan av närvaro och fungerar jättebra. Är distansutbildning något för er att genomföra internt? Vi kan även genomföra distansutbildning bara för er. Då håller vi till i vår egen fina utbildningslokal, mitt i centrala Stockholm. En företagsanpassad utbildning är mycket bra när ni är ett antal personer som har behov av nya lärdomar och uppdaterade kunskaper.