Digitala ledarskapsfärdigheter

Utveckla dina digitala ledarskapsfärdigheter

En utbildning kan utveckla dina ledarskapsfärdigheterVisste du att företag som har de mest digitalt kompetenta cheferna och ledarna ekonomiskt överträffar genomsnittet med 50%? Att digitala ledarskapsfärdigheter är viktiga är nog ingen överraskning – allt har ju blivit digitalt. Vem kunde för tjugo år sedan ana att vi skulle kunna ringa telefonsamtal via våra klockor, betala för saker bara genom att trycka ett bankkort mot en maskin eller komma åt våra bankkonton med hjälp av en fingeravtrycksskanner. Vad kommer att vara vardag om ytterligare tjugo år? Varje organisation gör klokt i att ta till sig av ny teknik om de vill bli framgångsrika. Och de som har ledare som är digitalt redo kommer att fortsätta att ligga steget före.

Träning under en utbildning för ledare på distans

Ett sätt att prova sina kunskaper är att boka in sig på en ledarskapsutbildning på distans. Då får du ett bra tillfälle att testa hur bra dina digitala färdigheter är. När du letar efter utbildningar för ledare, glöm inte att titta efter innehåll som håller ditt företag eller ditt team uppdaterat virtuellt. Det kan till exempel handla om att synkronisera kalendrar, hålla koll på mejlen och kommunicera med Skype, Zoom eller andra digitala verktyg. Utbildningar som hjälper människor att kommunicera snabbare och arbeta mer effektivt är alltid lönsamma.

Så här väljer du de bästa ledarskapsutvecklingskurserna för dig

Det finns många bra ledarskapsutbildningar. Var ska du börja du när du försöker välja en för dig? Kontrollera först om det finns några utbildningar som är specifikt inriktade på ditt område. Det finns gott om ledarskapsutvecklingskurser som är skräddarsydda för olika områden, till exempel olika branscher. Du bör också undersöka utbildningar som specialiserar sig på ett område som du har identifierat som en svaghet.

Fortbildning för digitala ledare

Kanske vet du att du behöver fräscha upp dina digitala färdigheter, men du är inte säker på var du ska börja. Eller så vet du att du behöver förbättra dina konflikthanteringsfärdigheter eftersom ditt team kämpar med osämja. Utöver detta handlar det om att välja en utbildning som har rätt innehåll för dig. Tänk på vilka kunskapsluckor behöver du fylla i. Sedan bör den även ha bra recensioner. Vad säger tidigare deltagare om utbildningen? Välj fortbildning som stämmer överens med var du befinner dig både i ledarskapet och på den digitala skalan.

Lärande under en online-utbildning

Utveckla ditt lärande under en digital utbildningVi är i den digitala tidsåldern, det har vi konstaterat. Att gå på utbildningar för ledare som går online och på distans har blivit vardagsmat. Dessutom har vi AI som fattar beslut i våra hem, robotar som städar och mer datorkraft i våra mobiltelefoner än datorerna som användes i raketerna som tog människan på månen. Så det är ingen överraskning att det finns riktigt bra utbildningar för chefer online. Nu för tiden är distansutbildningarna i ledarskap så pass bra att det nästan är som att vara på plats i klassrummet.

Fysisk kontra digital utbildning

En digital utbildning i ledarskap kanske inte slår upplevelsen av att sitta i en utbildningslokal, men det kommer nära. Lärandet som sker under en online-utbildning är effektivt och praktiskt och sparar dessutom mycket tid för utbildningsdeltagarna. Online-utbildningar som är förinspelade har den fördelen att du kan titta på dem när du vill. Det är bra för dig som behöver passa in ditt lärande i ett hektiskt schema. Du kan även gå tillbaka och se om ett avsnitt. Ibland är detta faktiskt att föredra, framför att ta till sig att innehåll på en gång under en fysisk utbildning.

Utveckla dina digitala ledarskapsfärdigheter och få ett försprång

Att vara ledare idag och känna sig säker och trygg med de digitala verktygen ger ett ordentligt försprång. Kunskapen gör att du kan hålla möten på distans, utveckla personal som arbetar hemifrån, spara tid genom smarta lösningar och så vidare. Vi har bara skrapat på ytan ännu. Vem vet hur digitala ledare kommer att arbeta i framtiden? Helt säkert är att digital utbildning kommer att fortsätta vara en del av utbildningsutbudet och även utvecklas vidare. Se till att utveckla dina digitala ledarskapsfärdigheter så kommer du att ha ett försprång jämfört med ledare som inte tar sig tid att lära sig mer.